3 pijlers van geluk

Ondertussen 24 jaar heb ik het voorrecht samen te mogen zoeken naar hoe opnieuw gelukkig te zijn. Naar hoe emotioneel gezond te worden en te blijven. Hierbij hoopte ik een simpel systeem te ontwikkelen om iedereen te kunnen helpen die het even (of lang) niet meer weet hoe met zijn emoties om te gaan. Dit simpele systeem om jezelf door emotionele periodes heen te helpen werd mijn dagelijkse drijfveer. Zowel in als naast de begeleidingen.

Fascinerend.

Ik ben altijd overtuigd geweest dat met emoties omgaan simpel moet zijn. Want als ik kijk naar andere diersoorten, zie ik dat zij wel gezond omgaan met hun emoties. Andere diersoorten zijn gelukkiger, veerkrachtiger en genezen beter van emotionele wonden. Daarom wilde ik weten wat wij, als mens, verkeerd doen. Waar wij ergens de mist in gaan.


En ontdekte wat het verschil tussen mensen en andere diersoorten is, namelijk het stemmetje in je hoofd. Dit stemmetje maakt dat je emoties verkeerd begrijpt, dat je overtuigingen hebt die je de verkeerde richting in sturen en kan ervoor zorgen dat je niet goed voor jezelf bent. Niet luisteren naar wat je emoties je te vertellen hebben, maakt je ongelukkig, ziek en verwijdert je van jezelf.


Dus ontdekte en ontwikkelde ik de drie pijlers van geluk. Gebruik deze 3 pijlers als leidraad terug. Het zijn geen nieuwe vaardigheden en ongetwijfeld zijn er mensen die deze pijlers reeds toepassen. Maar voor de mensen die de weg kwijt zijn. Voor de gevoeligen die meer tijd moeten investeren om hun gevoelens juist te richten. Voor de mensen die gekwetst werden. Voor de mensen die dichter bij zichzelf wensen te leven. Ontwikkelde ik dit overzicht van de drie pijlers.

De gratis weggever kan je downloaden voor je eerste kennismaking met mijn manier van werken. Bekijk dit mooie boekje en maak werk van de oefeningen. Deze oefeningen kunnen rechtstreeks in het e-boek gemaakt worden. Fijn bewust kennismaken met jezelf.


De drie pijlers van geluk eindigen met verbinden met je emoties. Het boek Geluk(t) legt uitgebreid uit hoe. Hoe begrijp je de taal van je emoties juist? Wat kan je hiervoor allemaal doen?


Het boek over de drie pijlers van geluk is nog in ontwikkeling en zal in 2025 in de boekhandel te vinden zijn. Tot dan kan je gelukkig starten met het e-boek de praktische gids. Waarin de samenvatting en de checklist van de drie pijlers van geluk te vinden zijn. Ook in dit boek kan je rechtstreeks schrijven en checklists gebruiken.