Reacties

Over het boek GELUK(T)

Voor het hele artikel over geluk, deel 1: klik hier: geluk1

Voor het hele artikel over geluk, deel2: klik hier: geluk2

Het hele artikel over trauma's lezen, klik hier: TRAUMA

RECENSIE van Boeklovers, klik ook hier: GELUK(T)

Maar dit terzijde heeft het naslagwerk van Sophie Maes, Geluk(t), me wel gepakt. Ik zou het bijna een doorgedreven zelfstudie of werkboek naar je eigen geluk willen noemen omdat Sophie heel duidelijk omschrijft hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan in de zoektocht naar de sleutel tot geluk.

Geen ellenlange hoofdstukken die aan elkaar gepraat zijn met wat “mambo-jambo”, maar duidelijke mensentaal. Taal die begrijpelijk is voor mensen die toch heel wat vragen hebben hoe ze hun gevoelens kunnen omzetten in iets positief.

RECENSIE van DOAW, klik ook hier : GELUK(T)

Waarom ik dan dit boek ter hand nam? Wel, in de eerste plaats omdat ik het kreeg, maar ook omdat het concept van het boek een uitdrukking gebruikt nl. ‘de sleutel tot het geluk’. Het boek gebruikt sleutels, het helpt je sleutelen aan, … . Dat trok me aan en toen ik de inleiding las, dacht ik niet meteen slecht. Ik was gebiologeerd, want ik herkende gelijkenissen met Sophie. Ik had connectie.


Dit boek deed me daarnaast ook niet voelen alsof ik verplicht was iets te doen of volgen. Het legde gewoon uit wie we zijn. Soms kind, soms ouder en dan weer volwassene en hoe dat een effect heeft op situaties, op onze emoties. Het was herkenbaar. Ik kon iets met die sleutels, ik kon ze in mijn ’emotioneel sleutelgat’ steken en omdraaien of gewoon niets doen. Dat maakt dit een top-boek, niets moet, tenzij je het wil.

Recensie van BOEKENKAST, klik ook hier: GELUK(T)


Geluk(t) van Sophie Maes is een uitstekend boek voor iedereen. Een boek dat ons duidelijk maakt dat de sleutel tot gelukkig zijn bij onszelf ligt. Dankzij de jarenlange ervaring van Sophie Maes weet ze perfect waarover ze praat en dat voel je als lezer. Sophie is voor de lezer een steun in de rug en begeleidt je naar het streven van geluk. Ze is een leidraad in de zoektocht en leert ons hoe je gevoelens kan begrijpen, plaatsen en genezen.

Recensie van HEBBAN, klik ook hier: GELUK(T)


Dit boek zou ons allemaal moeten aanspreken, want voor iedereen geldt toch dat het doel in ons leven gelukkig zijn is? De grootste hindernissen hierbij zijn onmiskenbaar onze gevoelens en emoties. Angst, verdriet, woede en liefde krijgen alle vier een eigen hoofdstuk. Eerder komen er vijf basissleutels voor geluk aan bod. Cruciaal is het inzicht waarbij je jezelf en jouw reacties beter leert begrijpen.

Jouw boek is zoals een engelkaartje trekken. Op het gevoel openslaan en de juiste boodschappen krijgen. Eerst tranen, dan weer een beetje geruststelling en moed.         Dankje Sophie!

Elke Elsen

Ik mag zeggen dat het een waar geluk is Geluk't te mogen lezen. Dit boek beschrijft (eindelijk in mensentaal) hoe en waarom we reageren en geeft raad (geen moet doen). Tijdens het lezen van dit boek had ik een aangrijpende gebeurtenis en dank zij het boek kon ik het in de juiste proportie plaatsen en weten hoe te verwerken. Bij het lezen voelt het aan of een zeer begrijpend iemand constant een hand op je schouders legt en je zegt "het komt goed". Zo hartverwarmend, zo eerlijk, zo begrijpend. Eindelijk heb ik het waarom van gevoelens begrepen en weet nu eindelijk ook hoe er op te reageren (of helemaal niet omdat het onnodig is). Dit werk raad ik absoluut iedereen aan ! En heb ik ook reeds gedaan aan mensen in mijn omgeving. Tijdens het lezen kwam ik meer en meer toepasbare regels tegen dat ik besloot deze maar in fluo te markeren zodat ik er later op terug kan vallen .... Op bijna elke pagina staat fluo....Dit zegt meer hoe helend en hulpvol dit werk is. Proficiat Sophie ! Nee, meer dank je wel Sophie Maes . Dit blijft een boek die ik nog jaren zal hanteren. Als steun if needed.

Maggy Boone

Het boek van Sophie Maes is een zeer toegankelijk en professioneel geschreven boek. Het kan velen helpen om te leren omgaan met hun gevoelens, velen concreet helpen om gelukkiger te worden. Het is bovendien met liefde geschreven en een pleidooi voor meer mededogen en menselijkheid, naar zichzelf toe en naar de ander. Een echte aanrader, vooral in deze tijden .

Ik ben werkelijk onder de indruk. Een prachtwerk!

Joke De Vloed

Geluk(t)! In alle opzichten! De ideale sleutels geven je mooie inzichten in je emoties en doet je stilstaan bij jezelf. Ik ben alvast heel blij dat ik het in mijn bezit heb! Dank je wel, Sophie!

Ellen Somers‎ (Auteur Pestitude)

Liefste Sophie,

Een klein kaartje voor een grote dame.

"Van harte proficiat!" voor dit prachtige boek.

Het leest zo vlot dat ik de tijd vergat.  Onlangs las ik de volgende uitspraak van Aldous Huxley "Er is slechts één plek in het universum, die je zeker kunt verbeteren: je eigen ik."

Daarvan ben ik overtuigd en jouw boek is mijn handleiding. 

Ik hoop van harte dat er in de toekomst nog een vervolg komt ...

Mijn warme groet voor jou,

Ninneke


dag Sophie,

je zult het komende tijd allicht héél vaak horen, maar complimenten kan je niet vaak genoeg krijgen, daarom.....,

van hàrte proficiat met uw boek, maar meer nog dan een compliment, krijg je een ongelooflijke dankjewel om zoveel kennis & inzicht te verzamelen, op een uiterst vlot leesbare manier over te brengen op de lezers en zo heel veel mensen een stap verder te helpen in de richting van een stabiel gevoelsleven, en zo meer controle en inzicht te krijgen in je eigen gedachten, gevoelens, vastgeroeste denkspiralen en zelfs te wijzen op een compleet onontgonnen gebied.

Wat een eye-opener ! Het is dan ook écht therapeutisch als je het juist toepast.

In tijden van zwaar verdriet en complexe gevoelens is dit boek voor mij absolute medicatie, niet alleen voor nu, maar ook voor later.

jouw boek komt net op tijd in mijn leven.

mijn welgemeende dankbare groeten,

valerie (West-Vlaanderen)


Hoe ga je om met emoties en gevoelens?

Soms is het een moeilijke opgave waar je zelf geen uitweg voor vind.

Dit boek is een leidraad voor al wie met gevoelens en emoties worstelt.

Geluk(t) is een boek dat je in 1 adem uitleest en je de sleutels geeft alsook voldoende energie om met je gevoelens en emoties proberen om te gaan.

Een echte aanrader

Ann

Sinds mijn depressie heb ik al vele boeken doorworsteld. Omdat ik beter wil begrijpen en me wil wapenen tegen wat nog komen zal.

In geen enkel boek vond ik herkenning.

Tot ik dit boek begon te lezen smile-emoticon

Dankjewel Sophie voor deze prachtige en (h)erkennende lectuur.

Marjon

Een boek dat vlot geschreven is met handige en vooral praktische tips.

Je kan het ten alle tijden lezen.

Een dankbaar boek om van tijd tot tijd vast te nemen en afhankelijk van je gemoedstoestand op dat moment vormt het een leidraad naar het zoeken van jou geluk en het verwerken van je emoties en gevoelens.

Ingrid (Antwerpen)